Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. jul 2013. 13:20

Održana dvanaesta śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore dao pozitivno mišljenje na Predlog za imenovanje ambasadora Milana Begovića

Na dvanaestoj śednici koja je održana danas, članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore razmatrali su Predlog imenovanja Milana Begovića za mjesto izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Rumuniji na rezidentnoj osnovi, kao i za isto mjesto u Republici Moldaviji na nerezidentnoj osnovi.
Kandidat za mjesto ambasadora, Milan Begović, upoznao je članove Odbora sa planiranim ciljevima i aktivnostima tokom predstojećeg mandata u pomenutim zemljama. Članovi Odbora saglasni su da se radi o kandidatu sa dobrim ličnim i profesionalnim karakteristikama i izrazili uvjerenje da će on uspješno obavljati poslove rezidentnog i nerezidentnog ambasadora u predloženim zemljama.
Članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, podržali su predloženu kandidaturu i većinom glasova prisutnih poslanika dali pozitivno mišljenje o  Milanu Begoviću za mjesto izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Rumuniji i Moldaviji, o čemu će Odbor za međunarodne odnose i iseljenike obavijestiti predśednika Crne Gore.
Na današnjoj śednici, Odbor za međunarodne odnose i iseljenike usvojio je zapisnike sa prethodnih śednica Odbora i zaključke sa trećeg sastanka Odbora za spoljne poslove Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, održanog 5. jula 2013. godine u Beogradu.