Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 28. januar 2014. 20:10

Pośeta Delegacije Komisije za državnu upravu Republike Azerbejdžan Skupštini Crne Gore

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković i predśednik Grupe prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Narodne skupštine Republike Azerbejdžan, Suljo Mustafić, sastali su se danas sa predstavnicima Komisije za državnu upravu Republike Azerbejdžan, na čelu sa predśednikom Komisije Bahramom Khalilovim.

Tom prilikom, predśednik Odbora Vuković, upoznao je goste sa aktivnostima novoformiranog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, istakavši da Odbor radi na unapređivanju saradnje Skupštine Crne Gore i drugih parlamenata na bilateralnom i multilateralnom nivou, u okviru grupa prijateljstva i kroz učešće na brojnim skupovima međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa.

Tokom sastanka predśednik Vuković istakao je prijateljske odnose Crne Gore i Azerbejdžana i naglasio da parlamentarna saradnja i parlamentarna diplomatija predstavljaju važane segmente djelovanja koje doprinose ubrzavanju procesa evropskih i evroatlantskih integracija.

Predśednik Grupe prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Narodne skupštine Republike Azerbejdžan, Suljo Mustafić, naglasio je važnost dalje saradnje ove dvije zemlje, u brojnim oblastima.  Mustafić je pozdravio sve veće prisustvo azerbjedžanskih investitora i ulaganja države Azerbejdžan u Crnu Goru. Mustafić je takođe upoznao goste da je formirana Grupa prijateljstva između dva parlamenta i iskazao spremnost za unapređivanjem bilateralnih odnosa na svim nivoima.

Predśednik Komisije za državnu upravu Republike Azerbejdžan Bahram Khalilov, zahvalio se domaćinima na prijateljskim porukama i pozivima za jačanje odnosa dvije zemlje i pohvalio saradnju Komisije sa organima državne uprave Crne Gore.

Sagovornici su jedinstvenog stava da se Crna Gora i Republika Azerbejdžan mogu pohvaliti prijateljskim odnosima, kao i da se saradnja treba nastaviti u svim oblastima od obostranog interesa.