Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 04. februar 2015. 13:06

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sastao se sa direktorom Uprave za dijasporu

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković, sastao se danas sa direktorom Uprave za dijasporu mr Predragom Mitrovićem.

U sklopu kontinuirane saradnje između Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Uprave za dijasporu MVPEI, prof. dr Vuković i mr Mitrović, naglasili su važnost kvalitetne komunikacije u cilju sinhronizacije djelovanja u pravcu rješavanja prepreka sa kojima se susreću iseljenici iz Crne Gore.

Predśednik Vuković je istakao važnost koju Uprava za dijasporu ima kada je u pitanju evidencija, povezivanje i sveobuhvatna saradnja sa iseljenicima iz Crne Gore u inostanstvu i u tom smislu naglasio značaj zajedničkog djelovanja u domenu nadležnosti Odbora i Uprave.

Gospodin Mitrović je upoznao predśednika Vukovića sa iskustvima i oblicima saradnje Uprave za dijasporu sa iseljeničkim udruženjima inostranstvu, u okviru kojih bi se saradnja sa Odborom mogla intezivirati i unaprijediti. Takođe, Mitrović se složio da je saradnju sa iseljenicima vrlo važno zasnivati na usaglašenom djelovanju, čime bi se postupno podstakao i stvorio zajednički ljudski i intelektualni potencjal matice i iseljenika iz Crne Gore, koji predstavlja ključnu snagu progresa međusobne saradnje.

Zoran Đukanović, šef Odsjeka za praćenje, istraživanje, informativne i izdavačke poslove u Upravi za dijasporu, predstavio je značajan projekat u okviru kojeg će se pomoću posebno izrađenog upitnika, izvršiti popis iseljenika iz Crne Gore.

Naglašena je važnost održavanja redovnih kontakata između Odbora i Uprave, u cilju što kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja ka rješavanju problema sa kojima se susreću iseljenici iz Crne Gore širom regiona, Evrope i svijeta.