Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 18. jun 2015. 11:36

Održana 55. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Razmotreno pet predloga zakona

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je 55. śednicu, na kojoj su podržani pet predloga zakona, i to: Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o bezbjednosti i zdravlju u građevinarstvu broj 167; Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o promotivnom okviru za bezbjednost i zdravlje na radu broj 187; Predlog zakona o potvrđivanju Pariškog memoranduma o razumijevanju o kontroli državne luke; Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o osnivanju Centra za razvoj finansija (CEF); Predlog zakona o potvrđivanju Protokola između Crne Gore i Republike Slovačke uz Ugovor između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Socijalističke Republike Čehoslovačke o regulisanju pravnih odnosa u građanskim, porodičnim i krivičnim stvarima od 20. januara 1964. godine.

Uz ocjenu da je potrebno otvoriti parlamentarnu raspravu o problemu iseljavanja građana sa sjevera Crne Gore, zbog proceduralnih nedostataka inicijative poslanika Koče Pavlovića da se održe kontrolna saslušanja povodom ovog pitanja, ocjena većine prisutnih članova Odbora za međunarodne odnose i iseljenike je da se o ovom pitanju trebaju otvoriti rasprave u drugim nadležnim tijelima u Skupstini Crne Gore.