Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 24. septembar 2015. 14:35

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio ambasadora Rumunije u Crnoj Gori

Dogovorena pośeta predśednika Odbora za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Crnoj Gori

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas Nj.E. Ferdinanda Nagia (Ferdinand Nagy), ambasadora Rumunije u Crnoj Gori. Predśednik Vuković je upoznao ambasadora Nagia o naporima koje Crna Gora ulaže u cilju ostvarenja dobijanja poziva za članstvo u NATO savez, istakavši da veliki broj političkih subjekata u Crnoj Gori podržava ideju ulaska u Alijansu.

Ambasador Ferdinand Nagi je istakao uvjerenje da će na narednoj śednici Konferencije ministara  članica NATO saveza, u decembru, biti donešena pozitivna odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO. Takođe je dodao da Crna Gora ima punu podršku sa mnogih zvaničnih političkih adresa u međunarodnoj zajednici i Rumunije ka ostvarenju njenih strateških političkih i državnih ciljeva, ulazak u EU i NATO savez. 

Tokom sastanka je dogovorena pośeta predśednika Odbora za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Crnoj Gori. Sagovornici su se složili da je inteziviranje parlamentarne saradnje jako važan proces jačanja demokratskih i prijateljskih veza između Crne Gore i Rumunije.