Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 18. novembar 2015. 16:43

Sastanak Vuković – Garsija

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas ambasadorku Republike Kube za Crnu Goru na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Beogradu, Nj.E. Adelu Majru Ruiz Garsiju.

Sastanak predśednika prof. dr Miodraga Vukovića i ambasadorke Republike Kube u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Nj.E Adele Majre Ruiz Garsije, protekao je u konstruktivnom razgovoru tokom kojeg je postignuta saglasnost o daljem intenziviranju političke, ekonomske i kulturne saradnje.

Predśednik Vuković naglasio je da su odnosi između Crne Gore i Republike Kube veoma dobri i prijateljski, da se u kontinuitetu unapređuju i nadograđuju kroz sadržajnu saradnju na mnogim poljima kroz aktivan politički dijalog.

Ambasadorka Adela Majra Ruiz Garsija se složila sa prijedlogom predśednika Vukovića o formiranju Grupe prijateljstva između dva parlamenta, uz napomenu da se razvijanjem i jačanjem parlamentarne saradnje može uticati na intenziviranje postojećih i uspostavljanju novih odnosa između dvije zemlje. Takođe je konstatovana potreba za ostvarivanjem uzajamnih posjeta delegacija odbora za međunarodne odnose oba parlamenta.

Na kraju sastanka sagovornici su zaključili da dosadašnji odnosi dvije zemlje predstavljaju dobru osnovu za daljim unapređenjem saradnje na svim nivoima.