Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 15. mart 2016. 15:25

Održana 73. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Usvojen Izvještaj o radu Odbora za 2015. godinu i Plan rada Odbora za 2016. godinu

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je 73. śednicu na kojoj je jednoglasno usvojen Izvještaj o radu Odbora za 2015. godinu i Plan rada Odbora za 2016. godinu.

Izvještaj o radu sublimira sve aktivnosti Odbora, izvršene obaveze u zakonodavnoj i nadzornoj funkciji, kao i u pogledu međunarodnih parlamentarnih aktivnosti i saradnje sa iseljenicima, a koje su obilježile 2015. godinu. Članovi Odbora su jednoglasni u ocjeni da Izvještaj predstavlja sveobuhvatan, cjelovit, precizan i pregledan dokument koji potvrđuje visok intenzitet rada odnosnog radnog tijela Skupštine Crne Gore.

Plan rada baziran je na projekcijama imajući u vidu ostvarivanje prioriteta na polju međunarodne saradnje, očekivanja u zakonodavnoj funkciji, te obaveza Odbora povodom davanja mišljenja za kandidate ambasadora i drugih diplomatskih predstavništva Crne Gore u inostranstvu. Aktivnosti obuhvaćene planom u funkciji su nastavka ostvarivanja međuparlamentarne saradnje i saradnje sa iseljenicima iz Crne Gore, kao temeljnih nadležnosti odbora.

Na kraju rasprave povodom predloženih dokumenata, članovi Odbora su zahvalili Sekretarijatu Odbora za međunarodne odnose i iseljenike na stručnoj i tehničkoj podršci u realizaciji aktivnosti tokom 2015. godine i izrazili očekivanje da će saradnja u tekućoj godini biti jednako uspješna.  

Takođe, usvojeni su zapisnici sa prethodnih śednica Odbora.